Add el nekem ezt a sofőrállást!

Amiért a Scania rajongók majd megköveznek

Emlékeztek még a jelenetre a Wall Street Farkasából? Amikor Jordan Belfort azt mondja: “Add el nekem ezt a tollat”.

A marketing szerepe mára túlnőtt magán a terméken vagy szolgáltatáson, amit éppen el akarnak adni vele. Azt mondják, nagy a reklámzaj ezért kell egyre erősebben kitűnni a tömegből.

De ki gondolta volna, hogy már egy állás esetében is egyre nagyobb szerepe van azoknak a hatásoknak, amiket a világból váltunk ki miközben végezzük a munkánkat. Érted ezt? Fontosabb az, hogy mit gondolnak rólam és a munkámról, mint hogy én magam jól érzem-e magam ott és abban, amiben vagyok. Megvan valakinek Csernus doki száma?

Foto:NLCafe

Egyre nehezebb munkaerőt találni, egyre nehezebb megfelelő körülményeket biztosítani ahhoz, hogy valakit a cégünkhöz csábítsunk. Ha egy pozíció betöltéséhez szolgálati autó is jár, akkor megnézzük, hogy milyen is az az autó. És biztos vagyok benne, hogy két cég közül, akik hasonló ajánlattal csábítanak az lesz a nyerő, aki az Audi mellett tette le a voksát szemben mondjuk egy Toyotával. Mert csak nem mindegy mivel gurulok haza. Had egye az irigység a szomszédot. De vajon jobb az Audi mint a Toyota?

Fotó:Autoblog

Fotó:Autoblog

Nincs ez ma már másképp a szállítmányozási szektorban sem. Nemrég még azon viccelődtek a munkáltatók, hogy ha feldobják a kulcsot sofőrre esik. Ma, ha feldobom a sofőrt tuti, hogy egy munkáltatóra esik, annyian keresnek gépkocsivezetőket. Rendben. De akkor mi az, amivel meg tudom fogni az Istenadta népet, mi az, amivel motiválni lehet a fiatalokat? A munkakörülmények, a fizetés, és a munkaeszköz. A fizetés az fizetés. Megegyezés kérdése. A munkakörülmény és a munkaeszköz viszont összefüggnek. A munkakörülmény része az eszköz is, amivel dolgozom.

Ebben a cikkben a nehéz haszonjárművek kategóriájának koronázott királyát a Scaniat hasonlítom össze társaival. Nem akármilyen szemszögből. Elég menő vagyok ha Scaniat vezetek?

Add el nekem ezt a sofőrállást!

Ha csak magát a szót vizsgálom, haszonjármű már onnan tudnom kell, hogy ennek egy pénztermelő eszköznek kell lennie. Egy vállalkozás profitot termel. Ha ez egy szállítmányozási vállalkozás, akkor is profitot kell termelni. Szigorú matematika. Vagy mégsem?

Ez egy 6X2 hajtásképletű Scania R520 nyerges vontató mely az utolsó példányok egyike az S széria bevezetése előtt. Természetesen már sávtartó automatikával, és vészfék asszisztenssel szerelve a többi megszokott biztonsági és kényelmi felszerelés mellett. Egy igazán jól eltalált forma és motorcsalád történetének utolsó fejezetei ezek, melyet tovább kellene vinni az S szériának. Számomra az új formavilág kicsit dobozos lett. Túl szögletes, túl kocka, mintha csak rohanó világunk folyamatosan fejlődő informatikai eszközeinek sorába szeretne besimulni. A rajongók is fanyalognak kicsit. Vajon a márka el fogja bírni a drasztikusabb váltást? Meglátjuk.

Scania S széria. Fotó: Scania

Mindenesetre fontos az imázs. Egyre fontosabb. De mennyit kell érte fizetni? És valóban kell-e?

Nagyságrendileg 150.000 euró körül lehet egy ilyen vontatót megvenni. Nagyon sok függ attól milyen a felszereltsége, mekkora kabinnal és motorral rendelem. Ha ugyanazt a szállítási feladatot egy másik kisebb kabinnal és motorral rendelkező típussal végzem el akár 50.000 euró körüli megtakarítást is a zsebemben tudhatok. Akkor mi ez az őrület? Mi értelme euró tízezrekkel többet költeni? Ezen a pénzen akár 10 működőképes, de persze idős járművet is vehetnék.  Minden gondjukkal és bajukkal együtt még akkor is tízszer annyi munkát végeznének el, mint ez az egy új.

A cikk folytatódik a galéria után…

Scania Galéria

A nagyfülke, az erő, és a ragyogás azonban felmorzsolja a racionalitás utolsó még megmaradt seregeit is. Mert tekintély, befolyás, hatalom. Nem mindegy mivel állok ki. Nem mindegy mivel dolgozom. Nem mindegy mit mutatok kifelé. De biztos kell ez?

Az R520 a maga 520LE-382KW teljesítményével és 2700 NM forgatónyomatékával még közel sem a csúcsmodell. A következő szint az R580 427 KW 2950NM és a zászlós hajó az R730 537 KW 3500NM. Természetesen ezeket a teljesítményeket más modellek esetében is meg kell fizetni. De van-e értelme?

Ezek a járművek gyárilag vannak sebességkorlátozóval szerelve melyek 85-90 km/h között-beállítástól és a gumi kopottságától függően- tiltják le a további gázadást. A sebesség különbség elérése tehát kilőve. Nem fogsz 120-al elhúzni a sor mellett.  Igazából 1-2 km/h különbséggel fogsz a többiek mellett elhúzni- hatalmas torlódást gerjesztve magad mögött-, vagy nem. Mert megtiltották. Szinte már egész Európában. Akkor most mégis mi értelme van egy 16 literes motornak mikor a 12 literessel is ott leszek ugyanabban a sorban. Jól szól. Ez mondjuk tény. Meg nem erőlködik annyit a motor, ha nagy súlyt kell vinnem. Ez is tény. Igen, van egy-két különleges eset amikor indokolt lehet. De olyan, mint a fehér holló.

A Scania azonban még egy dolgot jól csinál. És az pont az, amiről idáig beszéltem. A marketing, a logó, a design, a hang, az érzés hogy te más vagy. Csak nézd meg a logót. A griff fej az oroszlán sörénnyel fején a koronával miközben tüzet okád. Mondj nekem egy másik típust, ami ekkorát üt. Volvo-semmilyen, Mercedes-csillag, na és, MAN-oroszlán (sofőr körökben döglött kutya), Renault-hagyjuk, a DAF meg az IVECO meg már a fáradságot sem vette. A merchandising meg már ebből következően megint csak eldőlt. Rakj egy Iveco feliratot egy pólóra vagy rakj egy Scania griffet mindenre. Legyen az női körömcipő vagy kabát, sapka, táska, és minden, amit el sem tudsz képzelni.  De mire jó mindez?

Nem tudom. Egy biztos. Amíg a Scania kabátos, Scania cipős, Scania nadrágos, Scania táskás fiatal hölgy vagy úr beül az agyonlámpázott 16 literes vényócas hétharmincas Scaniaba, feltolja a Scania napszemüveget majd elhozza neked a tejet vagy kenyeret A-ból B-be, addig leszünk mi boldogok. Mert ők is hősök szeretnének lenni, mint mi mindannyian, mert ők is egy családhoz akarnak tartozni, mint mi mindannyian és ők is figyelmet szeretnének, mint ebben az óriási zajban mi mindannyian.

A Scania nem csinál mást, csak megadja ezt. Te mit fizetnél azért, hogy hős lehess?

A cikk írója: CB Fehérgolyó